torstai 23. elokuuta 2012

juoksua..

no niin..huomenna taas koitokset edessä :D muistan niin kovin vielä viimevuotisen action runin :D onneksi sain matkaan kaapattua ystäviä kanssani tätä humoristista urheilusuoritusta jakamaan :) ja ne ketkä eivät ole tapahtumaa muistaneet..ilmota voi vielä huomena paikan päällä ;)

http://www.kouvu.fi/index.php?page=vartti-x-treme-run

mihin nämä päivät ja viikot kuluvat..tuntuu että aika liitää taas siivillä :)

tämän viikon saldona mm. tutustuminen crossfit-harjoitteluun, joka ihan huippu.. ihmiset jotka eivät diggaile askelkuvioista ja haluavat supertreenin, niin suosittelen..hiki lentää ja haukka kasvaa :D
Meidän nurkilla järjestetään syyskuun alussa myös raakaruokakurssi. Tietenkin sinne raivattava kalenterista aikaa..
Treenit kulkee ja väsykin alkaa helpottaa..vielä välillä tosin "kuumat aallot" kiusaa..

Tein myös uusia kauppalöytöjä :)
pääosassa kuitenkin violetti kukkakaali. Värithän kertovat paljon kasviksista :)

Vihreä

Salaatit, kaalit, pavut, herneet ja yrtit ovat tyypillisiä vihreitä kasviksia. Kasviksen voimakas vihreä väri kertoo yhteyttävien viherhiukkasten suuresta määrästä.

Viherhiukkasissa on runsaasti muun muassa rautaa sekä sen imeytymistä edistävää C-vitamiinia. Tummanvihreät kasvikset sisältävät myös K-vitamiinia, joka edistää veren hyytymistä. Vihreät kasvikset vähentävät tutkitusti syöpäriskiä.

Vihreät kasvikset säilyttävät värinsä, kun kypsennysaika pidetään lyhyenä ja kasvikset myös jäähdytetään nopeasti. Hyvä tapa saada tarpeeksi vihreää suuhunsa, on pitää kotona ruukkuyrttejä ja -salaatteja ja napsaista niiden lehtiä leivän päälle ja ruoan sekaan.


Violetti

Luumujen, viinirypäleiden, punasipuleiden, mustikoiden, retiisien ja punajuurten sininen tai purppurainen väri syntyy antosyaaneista. Antosyaanien terveysvaikutus perustuu siihen, että ne toimivat kehossa antioksidantteina. Myös flavonoidit, joita on runsaasti voimakkaan värisissä kasviksissa, toimivat antioksidantteina. Niiden myös uskotaan hidastavan vanhenemista ja parantavan muistia.

Monista tutuista vihanneksista, kuten sipulista, kukkakaalista ja perunasta on jalostettu violetin sävyisiä lajikkeita. Näiden lajikkeiden antioksidanttivaikutukset ovat huomattavasti alkuperäislajikkeita paremmat.

Lilat sävyt haalistuvat helposti keitettäessä. Jos haluat näyttävän lautasen, keitä kasvikset sitruunahapolla höystetyssä vedessä.


Punainen

Punaiset väriaineet kuuluvat karotenoideihin – kuten keltaiset ja oranssitkin. Karotenoideista tunnetuin on lykopeeni, jota on muun muassa tomaatissa, verigreipissä ja vesimelonissa . Lykopeeni ehkäisee tutkimusten mukaan sydän- ja verisuonisairauksia sekä miesten eturauhassyöpää.

Myös punaisissa kasviksissa on yleiskuntoa ylläpitävää ja antioksidanttina toimivaa C-vitamiinia. Hyviä punaisia C-vitamiinin lähteitä ovat esimerkiksi mansikka ja paprika.

Punaisten kasvisten väri kestää yleensä hyvin keitettäessä, joten ne ovat lautasella kaunista katseltavaa. Pidä myös mielessä, että punaiset kasvikset lisäävät salaattien terveysvaikutuksia.


Kelta-oranssi

Karotenoideihin kuuluvat keltaiset ja oranssit väriaineet kielivät siitä, että kasviksessa on paljon vitamiineja.

Oranssi beetakaroteeni on väriaineista tunnetuin. Se muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi, joka ylläpitää ihon ja limakalvojen kuntoa sekä näkökykyä. Beetakaroteenia saat tietysti porkkanasta, mutta sitä on runsaasti myös punaisessa paprikassa ja vihreissä kasviksissa, kuten parsakaalissa.

Porkkanan lisäksi saat keltaista ja oranssia lautasellesi vaikkapa maissista, paprikoista, keltaisesta tomaatista, luumuista, hunajamelonista, lakoista ja kantarelleista.




Meidän lily-porsaastakin saatiin vihdoin suomen muotovalio!! lisäksi vielä latviankin valio :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti